Åpent NM i lyn- og hurtigsjakk PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Tom Eriksen   
mandag 11. januar 2016

Ronny EllingsenDe åpne norgesmesterskapene i lynsjakk og hurtigsjakk ble arrangert i Fredrikstad i helgen. Eneste deltaker fra Sotra Sjakklubb var nyinnmeldte Ronny Ellingsen, som stille i A-gruppen i begge mesterskapene.

Det åpne NM i lynsjakk ble spilt på fredag med 156 spillere fordelt på tre grupper. Den 39 mann store A-gruppen ble vunnet av GM Jon Ludvig Hammer med 8 poeng av 9, foran IM Aryan Tari og IM Johan-Sebastian Christiansen, begge 7½ p.

I dette selskapet oppnådde Ronny 5 poeng og en solid 17. plass!

Det åpne NM i hurtigsjakk gikk over 10 runder og ble spilt lørdag og søndag. A-gruppen bestod her av 55 deltakere, og ble vunnet av IM Aryan Tari, på kvalitet foran IM Frode Olav O. Urkedal, som begge oppnådde 8 poeng. GM Jon Ludvig Hammer endte på tredjeplass med 7½ poeng.

Her gikk det tyngre for Ronny, men etter en skikkelig innspurt i de to siste rundene endte han på 4 poeng og en 48. plass.

Det var hele 240 deltakere med i hurtigsjakkmesterskapet, og dermed den største NGP-turneringen i inneværende sesong.

Kommende helg blir en stor seriesjakkhelg!

I Oslo er det duket for nye eliteseriekamper for Sotras førstelag. De møter i tur og orden SK 1911, Trondheim og Bergens på henholdsvis fredag, lørdag og søndag. Kampene spilles på Holmenkollen Park Hotell, og alle partiene blir live-overført.

Hjemme i Einarsengården har skal Sotra 2 møte SK 96, et oppgjør som vil få stor betydning for utfallet av den øverste divisjonen i årets Vestlandsserie avd. nord!

Sotra 4 hjemmekamper mot Florø på lørdag, og Søråshøgda 2 på søndag. Sotra 3 har walk-over på lørdag, men skal spille søndag mot Søråshøgda 3.

 

Ny kommentar

Følgende regler gjelder for skriving av kommentarer på Sotra Sjakklubbs nettsider:

1. Skriv din ærlige mening

2. La artikkelens tema danne utgangspunkt for kommentaren din

3. Fordragelighet og respekt for andres meninger er nyttig ballast når du skriver tilsvar til andres kommentarer

4. Du behøver ikke å stå frem med fullt navn, men sjansen for å få tilsvar øker dersom du ikke poster fullstendig anonymt

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Template Design ah-68 | Copyright © 2016 Sotra Sjakklubb