Masfjorden Grand Prix PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Tom Eriksen   
tirsdag 23. februar 2016

Frokost i MasfjordenMasfjorden Grand Prix 2016 ble arrangert i helgen og samlet 33 deltakere, 20 i den sammenslåtte A/B-gruppen og 33 i C-gruppen. Turneringen ble vunnet av FM Vegar Koi Gandrud fra Hønefoss SK, foran Johannes Luangtep Kvisla, SK 1911 og Joar Gullestad Pettersen, Stavanger SK.

Klubben vår var godt representert med 7 deltakere. Gjengen bodde samlet i et leid hus på Sandnesbryggja, og hadde en fantastisk helg sammen. De er klar igjen til neste år, og da er det plass til enda et par stykker.

Thomas og Sander valgte å delta i den sammensatte A/B-gruppen og fikk tøff matching, men også noen veldig nyttige erfaringer. I første runde møtte Sander Glesnes turneringsvinneren, og holdt stand i tre timer før han måte gi tapt for mesterspilleren! Thomas Sekkingstad fikk bryne seg på Arn-Tore Haugsdal i denne runden. Sander og Thomas møttes i den tredje runden, og da de delte poenget broderlig.

C-gruppen var som en internasjonal turnering å regne, med spillere fra 11 forskjellige land, forent i Masfjorden Sjakklubb som følge av et samarbeid med den internasjonale skolen United World College i Fjaler.

Vinnertrioen i C-gruppen bestod av lærerne Philip Summer, Kip Summer og vår egen Monica Lauvik Fjeldstad! Scott Birnie hadde gode muligheter til å blande seg inn blant disse tre da han hadde stor fordel i sisterunden mot Kip, men mistet overtaket i en kombinasjon som kostet ham tårnet og dermed også partiet. Han endte på 7. plass og kunne innkassere en bokpremie.

Vegard Lauvik Fjeldstad og Jonas Kleppe Borlaug plasserte seg midt på tabellen med 3 poeng. Patrick Hareide debuterte i en ratet langsjakkturnering og måtte tåle noen trøkker, men hevdet seg godt i lynsjakkpartiene som ble spilt i huset.

Arrangør Odd-Helge Birkestrand var svært fornøyd med deltakelse og mye godt spill! Samarbeidet med den internasjonale skolen gjør turneringen veldig spesiell i norsk NGP-sammenheng, og håper det kan videreføres selv om primus motor Kip Summer går over i pensjonistenes rekker etter dette skoleåret.

Masfjorden Grand Prix 2016 ble prikkfritt gjennomført og Odd-Helge og arrangørstaben har fått mange gode tilbakemeldinger fra fornøyde deltakere. Det kan våre deltakere skrive under på, som satt neste års turnering på kalenderen lenge før de forlot Masfjorden for denne gangen!

Resultater

Gruppe A/B - 20 deltakere

Pl. Deltaker Klubb Poeng
1. FM Vegar Koi Gandrund Hønefoss 5,5 av 6
2. Johannes Luangtep Kvisle SK 1911 5,0
3. Joar Gullestad Pettersen Stavanger 4,5
..
17. Thomas Sekkingstad Sotra 2,0
20. Sander Glesnes Sotra 0,5

Gruppe C - 33 deltakere

Pl. Deltaker Klubb Poeng
1. Philip Summer Masfjorden 6,0 av 6
2. Kip Summer 5,0
3. Monica Lauvik Fjeldstad Sotra 4,5
..
7. Scott Birnie Sotra 4,0
17. Vegard Lauvik Fjeldstad Sotra 3,0
21. Jonas Kleppe borlaug Sotra 3,0
31. Patrick Hareide Sotra 1,0
Sist oppdatert tirsdag 23. februar 2016
 

Beklager, men du har nok ikke adgang til å skrive kommentarer

Template Design ah-68 | Copyright © 2016 Sotra Sjakklubb