Sjakktrening i høydehus PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Tom Eriksen   
søndag 01. april 2001
Artikkelindeks
Sjakktrening i høydehus
Oppfølger neste dag
Alle sider

Som Aftenposten meldte forleden vil sjakk være oppvisningsidrett under OL i Salt Lake City neste vinter. En gledelig konsekvens av dette er at Olympiatoppen nå har fattet interesse for vår idrett, og ønsker å stille ressurser og kompetanse til rådighet for å utvikle effektive treningsmetoder for sjakkspillere. Med dette for øyet har Norges Sjakkforbund blitt kontaktet, og partene har blitt enige om å inngå et samarbeidsprosjekt om dette.

Selv om det er stor enighet i fagmiljøet om at sjakkspillere som er i god fysisk form har de beste forutsetningene for å yte maksimalt i turneringer, hersker det stor usikkerhet omkring hva slags fysiske forberedelser som kan være mest effektive for sjakkspillere. Det er derfor gått ut forespørsler til enkelte klubber om å delta i utprøvingen av en rekke forskjellige treningsprogram i forkant av sommerens Landsturnering i Kristiansund.

Vår klubb har blitt forespurt om frivillige til et fem-dagers opphold i høydehus som forberedelse til Landsturneringen. Dette vil gi en moderat hevning av hemoglobinnivået i blodet, som igjen vil bidra til økt oksygenopptak, og ha som forventet effekt at deltakeren lettere klarer å holde konsentrasjonen oppe selv etter mange timers spill. De frivillige vil få dekket reise, kost og losji. Dessuten blir opphold og deltakelse i Landsturneringen dekket, og deltakerne vil få tett oppfølgning i denne perioden.

Det er ingen krav til spillestyrke eller fysisk form blant deltakerne. Snarere tvertimot, det er i de lavere klassene man forventer å se de tydeligste utslagene av treningsprogrammet, noe som vil gi et vurderingsgrunnlag etter relativt kort tid. På toppnivå regner man uansett med bare å kunne hente ut marginale ytelsesforbedringer.

Synes du dette høres interessant ut? Hvis du ønsker å vite mer om dette opplegget, kan du ta kontakt med klubben.Sist oppdatert mandag 26. oktober 2009
 

Beklager, men du har nok ikke adgang til å skrive kommentarer

Template Design ah-68 | Copyright © 2016 Sotra Sjakklubb