Sjakktrening i høydehus PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Tom Eriksen   
søndag 01. april 2001
Artikkelindeks
Sjakktrening i høydehus
Oppfølger neste dag
Alle sider

Som Aftenposten meldte forleden vil sjakk være oppvisningsidrett under OL i Salt Lake City neste vinter. En gledelig konsekvens av dette er at Olympiatoppen nå har fattet interesse for vår idrett, og ønsker å stille ressurser og kompetanse til rådighet for å utvikle effektive treningsmetoder for sjakkspillere. Med dette for øyet har Norges Sjakkforbund blitt kontaktet, og partene har blitt enige om å inngå et samarbeidsprosjekt om dette.

Selv om det er stor enighet i fagmiljøet om at sjakkspillere som er i god fysisk form har de beste forutsetningene for å yte maksimalt i turneringer, hersker det stor usikkerhet omkring hva slags fysiske forberedelser som kan være mest effektive for sjakkspillere. Det er derfor gått ut forespørsler til enkelte klubber om å delta i utprøvingen av en rekke forskjellige treningsprogram i forkant av sommerens Landsturnering i Kristiansund.

Vår klubb har blitt forespurt om frivillige til et fem-dagers opphold i høydehus som forberedelse til Landsturneringen. Dette vil gi en moderat hevning av hemoglobinnivået i blodet, som igjen vil bidra til økt oksygenopptak, og ha som forventet effekt at deltakeren lettere klarer å holde konsentrasjonen oppe selv etter mange timers spill. De frivillige vil få dekket reise, kost og losji. Dessuten blir opphold og deltakelse i Landsturneringen dekket, og deltakerne vil få tett oppfølgning i denne perioden.

Det er ingen krav til spillestyrke eller fysisk form blant deltakerne. Snarere tvertimot, det er i de lavere klassene man forventer å se de tydeligste utslagene av treningsprogrammet, noe som vil gi et vurderingsgrunnlag etter relativt kort tid. På toppnivå regner man uansett med bare å kunne hente ut marginale ytelsesforbedringer.

Synes du dette høres interessant ut? Hvis du ønsker å vite mer om dette opplegget, kan du ta kontakt med klubben.Sist oppdatert mandag 26. oktober 2009
 

Ny kommentar

Følgende regler gjelder for skriving av kommentarer på Sotra Sjakklubbs nettsider:

1. Skriv din ærlige mening

2. La artikkelens tema danne utgangspunkt for kommentaren din

3. Fordragelighet og respekt for andres meninger er nyttig ballast når du skriver tilsvar til andres kommentarer

4. Du behøver ikke å stå frem med fullt navn, men sjansen for å få tilsvar øker dersom du ikke poster fullstendig anonymt

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Template Design ah-68 | Copyright © 2016 Sotra Sjakklubb