Sotra SK oppført i Wikipedia PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Tom Eriksen   
torsdag 31. desember 2009

Sotra Sjakklubb har nå fått sin egen oppføring i den norske utgaven av Wikipedia! Her er vi i selskap med en håndfull andre norske sjakklubber.

Oppføringen gir noen korte faktaopplysninger om klubben, og inneholder en del historisk informasjon. Vi har også laget en oversikt over vinnere av klubbmesterskapene våre. En del turneringsresultater fra de aller første årene har vært vanskelig å finne, så hvis det er noen som har slikt materiale liggende, er vi svært interessert i dette.

Vår mest tradisjonsrike turnering, Bronstein Cup, har i tillegg fått en egen oppføring. Her er listet alle vinnerne fra og med den første turneringen som ble spilt i forbindelse med David Bronsteins besøk i klubben i 1994.

Ellers vil vi benytte anledningen til å takke medlemmer og andre lesere for året som nå er i ferd med å ebbe ut, med ønske om et riktig godt nytt år i 2010!  Den første klubbkvelden over nyttår blir torsdag 7. januar. Vel møtt!

Sist oppdatert torsdag 31. desember 2009
 

Kommentarer 

 
0 #1 Første i Hordaland - more to come?Morten 01.01.2010 12:37
Ja, da var jo lille Sotra Sjakklubb første sjakklubb fra Hordaland med oppføring i verdens største interative leksikon!

Men regner jo med at våre "lesere" fra regionen sørger for å få sine klubber presentert på Wikipedia så snart som mulig nå etter denne kommentaren ;-)

Hansken er kastet!

Morten
 
 
0 #2 Noen råd om Wikipedia artiklerSigvat 07.01.2010 08:42
Siden jeg har en del erfaring med Wikipedia (blant annet er jeg administrator på den engelske) tror jeg noen råd kan være på plass for å hindre at artikler blir slettet.

1) Det er svært viktig at artiklene er ditt arbeid, å kopiere "om oss"-siden på klubbens webside vil regnes som brudd på opphavsretten, og ender gjerne med at artikkelen blir slettet av den grunn. Husk alt som legges ut på Wikipedia er lisensiert under GNU og Creative Commons, og hvem som helst har dermed rett til å bruke det arbeidet til et hvilket som helst formål.

2) De fleste Wikipediaer er opptatt av at innholdet er "notabelt", kravene til dette er nok strengere på engelsk Wikipedia enn på norsk Wikipedia. Dersom man kan vise til at klubben har blitt dekket i andre medier tidligere vil det ofte være tilstrekkelig. (For Sotras vedkommende er vil oppslagene i Vestnytt holde, ihvertfall for norsk Wikipedia, om folkene på engelsk Wikipedia er fornøyd med det er jeg litt mer usikker på.)

3) Spesiellt på engelsk Wikipedia er man svært strenge med at det bør være kildehenvisninger til "alt" som står i artikkelen.

4) Artikkelen skal skrives på en nøytral og objektiv måte. En artikkel som bærer preg av å være annonse vil ofte bli slettet.
 
 
0 #3 Takk for gode rådTom 07.01.2010 23:12
Vi måtte flikke en del på artikkelen før vi fikk fjernet administratorenes merknader, men nå føler vi at den gir en grei beskrivelse av klubben. En engelsk utgave av artikkelen tror jeg ikke det er noe behov for.
 

Beklager, men du har nok ikke adgang til å skrive kommentarer

Template Design ah-68 | Copyright © 2016 Sotra Sjakklubb