Ingen tap og generelt god stemning! PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Morten L. Madsen   
tirsdag 17. januar 2012

I dag ble det oppreisning etter gårsdagens fadeser. Ingen av oss fem i det lokale reisefølge tapte og det ble kjempet på alle bord. Det kan virke som om oppladning med avslappning og sosial hygge er en suksessoppskrift vi må følge mer. Vi kan berolige alle hjemme om at de reisende velger trygge diskoteker når man går ut. Ved ankomst puben i går kveld, stod følgende skilt på døren: "It is forbidden to bring dogs, weapons and drugs"!

Kay-Ove møtte en jente på 10 år. Hun rakk ikke ned til gulvet med bena en gang, men sjakk kunne hun spille! Hun dro i gang med Smith-Morra gambit, som vi har erfart tidligere i turneringen. Kay-Ove tilbydde remis i det 20. trekket og fikk ja fra det unge barnet. Kay-Ove har dermed en prestasjon foreløpig på 1667.

Gisle spilte mot nok en talentfull jente, denne gang fra Kroatia. Vi lar Gisles egne ord fra sin facebookstatus beskrive seieren: Endelig satt det! Med snøen i Praha kom også seieren! Tradisjon tro møtte jeg det fjerde og underratede talentet på rad. I dag løste jeg det på gamlemåten - vant en bonde etter 35 trekk før jeg spilte Ivana Blazeka fra Kroatia i senk. Dette var min første seier siden jeg tok en pause for snart 19 år siden. :)". Gisle skal i morgen møte en 60 år gammel russisk dame, med delvis rosafarget hår. Hun er lagt merke til fra første dag der hun beveger seg rundt som et sint lemen og bjeffer til alle hun ikke synes om.

Morten møtte i dag "en original" fra Tsjekkia. Motstanderen brukte de fire første minuttene på å drikke en 0,7 liter flaske med vitaminvann. Flaske opp, kork av, drikke, kork på, flaske ned. Dette gjentok seg sammenhengende i 15 repetisjoner til flasken var tom. Han trakk a-tempo og brukte ikke tid overhodet. Morten trodde han var utsatt for tidenes prepp, men følte underveis at fordelen var såpass stor, at det i så fall ikke var en god prepp. Dataanalysene støtter Mortens vurdering - fordel godt over +2 i store deler av partiet. Men dessverre ble ikke dette utnyttet og Morten måtte svare ja på remistilbudet da det kom for andre gang da han presset for hardt på seier og så det glippe i det fjerne.

Evy Færevaag og Kay-Ove FjeldstadEvy kombinerte nok en gang seg til seier og viser seg som giftig her nede. I dag gav motstaderen opp et trekk før matten var uunngåelig. Frode møtte benkøgambit med e6 i stedet for g6 og ble litt overrasket. Han kjempet for seier, men måtte nøye seg med remis. Frode møter i morgen som tredje i reisefølget, landslagsspilleren Amna fra Dubai. Men Frode går for Spansk åpning og styrer unna Kay-Oves forsøk på dragevarianten i Siciliansk!

I dag blir det avslutningsvis noen sitater fra ulike dialoger med vår humørspreder Evy:

Dagens Evy, del I:

Gisle til Evy: "Min motstander var jo like høy som meg, det såg du jo?". Evy repliserte raskt: "Alle ser høy ut for meg, Gisle"! (Red anm: Evy er 1.53 på strømpelesten!)

Dagens Evy, del II:

"Fordelen med lavkarbo er at man i det minste dør tynn, selv om årene er forkalket av fett!"

Tabellen etter fire runder finnes her

Sist oppdatert onsdag 18. januar 2012
 

Kommentarer 

 
+2 #1 RE: Ingen tap og generelt god stemning!Olemandus Filosoficus 18.01.2012 10:52
Kjempemessig oppdatering/reisebrev, Morten. Du er som vanlig flink å få med hvordan ulike mennesker skiller seg ut fra "det normale". ;) Og så er det godt å se at samholdet i den vestlandske troppen er så bra! :)
 
 
+2 #2 SkribentenMorten 18.01.2012 19:00
Hei Ole og takk for det! Ja, her er det mange som skiller seg ut! Og mesteparten er ikke skrevet om! Han jeg møtte, som var en "original", skal jeg fortelle mer om senere, men tar det ikke her ;-). Dvs det er egentlig moren hans jeg må fortelle om, for det var ikke rart han var blitt spesiell!!!

Kjekt noen kommenterer litt. Bra det. Legger litt arbeid ned i dette.
 

Beklager, men du har nok ikke adgang til å skrive kommentarer

Template Design ah-68 | Copyright © 2016 Sotra Sjakklubb