Praha Open ferdig! PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Morten L. Madsen   
fredag 20. januar 2012

Det er travle dager i Praha på alle måter. Dagene fylles med ulik aktivitet og muligheten for oppdateringer av resultatene til leserne av Sotrasjakk.no har blitt litt redusert. Dagens reisebrev blir nok også kort og enkelt og dekker de siste to runder. Men det blir fyldigere dekning og flere bilder etter hvert.

 

Kay-Ove vant i 8. runde etter å ha gradvis nedspilt sin motstander. Han avsluttet med å gi kvalitet og ville stått igjen med tre bønder mot motstanderens konge. Lekent. I dag tapte han et jevnt og spennende parti. Han endte dermed på 4 poeng og en prestasjon på 1682, noe som vil gi han gode norske ratingpoeng med i bagasjen hjem.

Gisle var suveren i runde 4-6 med sine tre stolper. Så møtte han veggen - i alle fall resultatmessig med sine lange rokade (0-0-0). For i går møtte han en tsjekker som virkelig kunne midt- og sluttspill. I dag møtte han nok en talentfull unggutt som når kruttrøyken hadde lagt seg, hadde best stilling og kontroll. Gisle fikk dermed 1759 i prestasjon og er nok ikke helt fornøyd.

Morten remiserte på mirakuøst vis i går mot en tidligere russisk mesterspiller. Han kom kvalitet under og gikk for å lukke stillingen, samt beholde ulikefarget løper om det ble mye avbytter, noe han klarte. (Se diagram lenger nede). I siste runde i dag spilte Morten et godt parti og vant. Partiet kom faktisk i dagens bulletin. Morten endte på 31. plass med 5,5 poeng og er meget tilfreds.

Evy vant i går etter godt spill. Hun tapte dessverre i dag etter å ha utliknet med sort i åpningen. Likevel har hun gjort en relativt god turnering med sine 4 poeng. Hennes prestasjon er på 1838 - godt over både nasjonal og internasjonal rating!

Frode vant både i går og i dag og har gjort en meget god turnering. Han fikk dermed solide 1898 i prestasjon i sin internasjonale debutturnering. Dette vil gi ham et godt løft også på den norske ratingen. Han endte på 29 .plass av 117 og smiler godt her nede.

Abhimanyu Puranik som vi har omtalt spilte remis mot sin tredje GM og kom på 3. plass!

Tabellen for gruppe B finnes her.

Klarer du forresten å se hva Morten tryllet opp av hatten? Forsert remis! Kommenter i feltet under. (Motstander har akkurat forsøk å vinne en bonde med Txh5)

Sist oppdatert torsdag 26. januar 2012
 

Kommentarer 

 
+2 #1 Parti nummer 8 og 9Morten L. Madsen 20.01.2012 18:20
Etter en tung start på turneringen løsnet det på de 3 siste rundene. Det partiet jeg er mest fornøyd med er nummer 8. Det ble et fyrverkeri av en mottatt dronningambit som var over på 15 trekk.
Det siste partiet gjorde jeg et dårlig offer i en presset stilling. Men etter noen unøyaktige trekk så blir jeg utrolig nok offiser over. Men han lurer i fra meg en offiser på slutten av partiet men stillingen var likevel vunnet for meg.

Hilse Frode!
 
 
+4 #2 RE: Praha Open ferdig!Endre 20.01.2012 19:53
Er det Sf1+ morten? hvis Txf1 så henger tårnet på h5 og hvis hvit spiller kh1 så sjakker du med løperen og tårnet må sette seg selv i slag på g2..Det må ha vært deilig å få inn den kombien! Godt spill :)
 
 
+2 #3 RE: Praha Open ferdig!Morten 21.01.2012 09:30
Sf1 er helt korrekt! Han må slå med tårnet eller spille Kg2. Begge fører til gxh5 med avbytter. I partiet skjedde:

50. Txf1 hxg5. 51. Tg1 Txg1 52. Kxg1 Kd5 53.
Kf2 Ke4 54. Ke2 Le6 55. Kf2 Lc4 =
 

Beklager, men du har nok ikke adgang til å skrive kommentarer

Template Design ah-68 | Copyright © 2016 Sotra Sjakklubb