Vi oppgraderer nettsidene våre PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Tom Eriksen   
mandag 12. oktober 2009

Drevet av Joomla!Vi har brukt de siste ukene på å forberede en større oppgradering av nettsidene våre, og resultatet ser du her i dag. Størsteparten av forandringene er riktignok «under panseret», hvor oppgraderingen fra Joomla! 1.0 til den nyere versjonen 1.5 har utgjort den største jobben. Denne oppgraderingen er følgelig først og fremst teknisk begrunnet. Versjon 1.0 blir ikke lenger oppdatert, og dermed måtte vi regne med at det på sikt kunne bli problematisk å basere driften av nettsidene våre på denne versjonen.

Joomla! er kanskje den mest populære åpne/frie publiseringsløsningen for nettsider på markedet, og har gjort jobben med våre klubbsider på en utmerket måte. Den fungerer imidlertid i samspill med annen programvare på webserveren. Vi har ikke vår egen webserver, så serverplass leier vi på et webhotell. Det er altså leverandørens ansvar å vedlikeholde webserveren, og med tiden kan det innebære at fremtidige oppgraderinger ikke lenger vil fungere sammen med en vår gamle versjon av Joomla!, som vil være fullstendig utdatert om noen år. Dessuten er hensynet til å ha mulighet til å utvikle nettsidene våre videre vært en viktig motivasjon for å gjøre denne jobben.

Under denne oppgraderingen har vi lagt stor vekt på at sidene våre skal være godt gjenkjennbare, og vi har beholdt de grafiske uttrykket i størst mulig grad. Mye historisk stoff er overført fra de gamle sidene våre, og vi har også foretatt en reorganisering av det. Stoff som ikke er har særlig historisk interesse har også blitt utelatt i denne prosessen.

Skulle du ha synspunkter på denne omleggingen, så legg gjerne igjen en kommentar.

Sist oppdatert mandag 12. oktober 2009
 

Kommentarer 

 
0 #1 Tom Eriksen 13.10.2009 23:23
Det er med en viss lettelse jeg kan konstatere at oppgraderingsjobben gikk godt, og de nye sidene er oppe og går.
Jeg har bygget disse sidene opp helt på nytt på min lokale webserver, og det kan være det henger igjen en og annen lenke som peker til "localhost". Hvis du kommer over noen bilder som mangler eller lenker som ikke virker, så vennligst gi et ord her så skal jeg rette det opp så snart som mulig.
 
 
0 #2 Morten 14.10.2009 14:09
Hei Tom,

Savner Praha Open reisebrevene som ble laget. Synes de har historisk verdi ;-)

Er det mye arbeid om det må legges ut? Eller er de her og jeg ikke ser dem?
 
 
0 #3 Tom 14.10.2009 18:56
De er her! Se under Klubbkontoret - Litt forskjellig, der finner du dem.
 
 
0 #4 Den e god!Morten 20.10.2009 16:14
Jepp, fant det nå. Veldig bra, Tom! Leste gjennom det nå og synes det var kjekk lesning som fristet til gjentagelse av aktiviteten;-)
 

Beklager, men du har nok ikke adgang til å skrive kommentarer

Template Design ah-68 | Copyright © 2016 Sotra Sjakklubb