Sterk runde PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Morten L. Madsen   
lørdag 14. juli 2012

Sotraspillerne fortsetter å gi hodebry for sine motspillere og nekter å tape i det turneringen nærmer seg slutten. Lørdag spilles den siste runden og en av våre spillere kjemper faktisk om en plassering på pallen - riktignok litt avhengig av fordelaktige resultater i andre kamper.

Ole Woldseth fikk nok en remis med de sorte brikkene da han tok i mot tilbudet fra Jan Sørgjerd (2058) i klasse Mester og har altså hele 4 poeng på de siste 5 rundene! Det er en imponerende prestasjon med tanke på den tunge starten han fikk.

Vår eneste medaljekandidat en runde før slutt er faktisk debutanten Stein Arild i Senior B. Han vant nemlig sitt 5 (!) parti og spiller tydelig kompromissløst uten en eneste remis så langt. Hans motstander var Pål Egil Knutsen (1115). Siden de to i toppen som leder suverent spiller mot to som er plassert over Stein Arild på tabellen, er det mulig å håpe på en 3. plass med maksimal flaks. Men uavhengig av resultat i siste runde, har Stein Arild gjort det veldig bra mot disse ringrevene i Seniorklassen, hans egen rutine med turneringssjakk tatt i betraktning.

Svein Erik spilte remis med de sorte brikkene mot Ulf R Hansen (1164) og har fremdeles 50 % skår før siste runde lørdag. Da møter han en av klassens høyest rangert spillere, men har fordelen av de hvite brikkene.

Vi ønsker våre soldater lykke til i siste runde lørdag!

Sist oppdatert lørdag 14. juli 2012
 

Kommentarer 

 
+1 #1 sjakkamatørStein Arild 14.07.2012 13:15
Takk for støtten - jeg må dessverre fortelle at jeg gikk på nok et idiotisk tap i siste runde :-( Jeg sto godt, og med vinst ville jeg fått fjerdeplass. Som det gikk gjorde jeg min fjerde kjempetabbe i turneringen og fikk som fortjent mitt fjerde tap. Surt, selv om jeg nådde min opprinnelige målsetning om minst 50% score. Håper jeg har lært noe om hva man må tenke på etter at trekket er bestemt, men før det er utført...
 
 
+1 #2 RE: Sterk rundeStein Arild 14.07.2012 22:28
http://einerheim.net/bukk.png viser stillingen før min brøler i siste runde. Jeg har svart, og de siste trekk var ..a6 og Da4-d1. I diagramstillingen presterte jeg å spille ..b7-b5, og med det selvsagte Txc6 var partiet i grunnen over. Ergerlig, for jeg står ikke så dårlig i diagramstillingen. Akk ja.
 
 
+1 #3 Synd, men likevel bra totalt settMorten L. Madsen 15.07.2012 12:31
Ja, irriterende med slike feil, Stein Arild, men likevel en sterk turnering samlet sett. Du møtte også tre av klassens høyest rangerte spillere ser jeg. Bedre lykke neste gang! Jeg er redd du vil slå godt i fra deg i klubben til høsten;-). Jeg tillot meg å bruke diagrammet du linket opp her i den avsluttende artikkelen. Kommentarfeltet tillot ikke en direkte link, så man må klippe å lime for å få den frem ser jeg.
 

Beklager, men du har nok ikke adgang til å skrive kommentarer

Template Design ah-68 | Copyright © 2016 Sotra Sjakklubb