Artikkelindeks

 

Runde 1: Forventede tap og overraskende seire

12.01.06, Ole Woldseth

2 av 6 poeng ble fasiten for Sotraspillerne i første runde av Praha Open, noe som helt klart må kunne karakteriseres som bedre enn forventet.

{mosimage}Afshin og Tor Gunnar ble redningsmennene for Sotra Sjakklubb på Top Hotel Praha. Afshin havnet i et remislignende løpersluttspill mot Petr Janocke (2089), og tilbød remis. Motstanderen nærmest bare lo av tilbudet, men ble så nedspilt i løpet av av de ti neste trekkene, før han raskt forlot lokalet. Tor Gunnar (1649) fikk på sin side fornøyelsen av å møte en blid sjakkspiller (i hvert fall før partiet), Anthony Fox (2112) fra Irland, og vår mann kunne til slutt kombinerte seg til en fin seier etter solid spill underveis. Våre andre representanter, Morten, Ole, Håvard og Berge, måtte alle til slutt bite i gresset og konstatere 0 poeng etter runde 1.

Håvard hadde fornøyelsen (?) av å møte GM Mikulas Manic (2463) i første runde, en av tre stormestere som deltar i turneringen.

Ellers var det kun Øystein Aa. Skage (1544) fra Bergens av de restende i reisefølget fra Norge (vestlandet) som klarte å karre seg til poeng, da han kjempet seg til remis mot Vaclac Svoboda (2099).

Vi kan allerede røpe at Afshin får gleden av å møte IM Ernst Weinzettl (2364) fra Østerike!

Tor Gunnar møter også god motstand i Slavenko Glavan (2240) fra Bosnia.

 


Søk i sotrasjakk.no

Kommende turneringer

Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Alltid åpen. Alltid billig.

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt
lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Skandiabanken
har hatt de mest fornøyde bankkundene 16 år på rad!