Artikkelindeks

 

Tredje runde

13.01.07, Ole Woldseth

I tredje runde var det klubbens to høyest ratede spillere som stod for de poenggivende prestasjonene, mens de fire andre all måtte bokføre mer eller mindre fortjente tap.

Best plassert av Sotra-spillerne etter tre runder er nå Ole, som har fått dampen opp med to strake seire etter sitt tap i første runde. Håvard har også vist fin stigning, og står med serien tap, remis, seier, dvs. ett og halvt poeng etter tre runder. Til sammenligning har Afshin og Tor Gunnar, som fløy høyt etter sine seire i første runde, begge opplevd to stygge tap på rad. Når det gjelder vår siste representant i A-gruppen, primus motor Morten, har han hatt den mest stabile turneringen av våre, prestasjonsmessig sett. Dvs. i dag spilte han på siste bord, og det han gjør han i morgen også. Vår mann i gruppe B, Berge, ser ut til å ha funnet trenden med å vinne med hvit og tape med sort. I dag førte han de sorte brikker…

Dette var kort oppsummert rundens prestasjoner av Sotra-spillerne. Vi kunne også skrevet at Tor Gunnar gjorde et nytt forsøk med hvit mot Albins motgambit, men kom ikke lenger enn til 8. trekk før ble satt sjakk matt av Richard Sisak (CZE 2107). Afshin satt bak de hvite brikkene mot Katrine Tjølsen, men førstnevnte havnet fort bonde under i en kongeinder, og fikk siden få sjanser til å habilitere seg. Og Morten, stakkar, havnet bonde over i et løpersluttspill, avslo remistilbud, med fant det vanskelig å realisere vinsten ettersom bøndene stod på feil farge. Ja, så ille gikk det at hele poenget til slutt gikk til John T. Sørensen (DEN 1904). Trøsten får være at kun en tredjedel av turneringen er spilt, og at han også får flere sjanser til å hente poeng.

Berge tapte i dag mot Petr Vavrousek (CZE 1888) etter å ha tapt en bonde i åpningen. Selv sa han at han tapte for en bedre motstander i dag.

Da er det kanskje litt hyggelige å redegjøre nærmere for innsatsen til Ole og Håvard. Ole førte de hvite brikker mot Filip Umanec (CZE 2155), og vant til slutt et komplisert parti da motstanderen bukket i en vanskelig stilling. Også Håvard hadde hvit i dag, mot Rudolf Kaiser (CZE 1960), i et meget skarpt parti, en vill italiener, hvor det visstnok hang mange brikker samtidig, men hvor vår mann kom ut som nr 1 etter at kruttrøyken hadde lagt seg. Bra av begge disse, som ser ut til å spilt seg i form.

På den ikke-sportslige siden har forskjellene i livsstil og døgnrytme .blant Sotra-spillerne blitt stadig mer tydelige etter hvert som turneringen skrider fram. Men andre tar seg ut i de sene nattetimer (med aktiviteter som vi ikke skal nevne her), og hopper over frokosten neste dag, stiller for eksempel Ole og Berge morgenfriske til frokost hver dag, sammen med de andre norske som deltar og er med her i Praha. Man gjør seg altså bemerket på ulike vis, kan man si, uten at dette skal utdypes mer i dette forum.

På følgende linker finner man god oversikt over f.eks hvert enkelt lands resultater. Videre kan man finne tabell og oversikt over neste rundeoppsett. Ved å bla i de ulike menyene oppe på siden finner man ulike typer opplysninger.

 


Søk i sotrasjakk.no

Kommende turneringer

Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Alltid åpen. Alltid billig.

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt
lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Skandiabanken
har hatt de mest fornøyde bankkundene 16 år på rad!