Praha Open 2007 - Tredje runde PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Morten L. Madsen   
onsdag 07. oktober 2009
Artikkelindeks
Praha Open 2007
Praha Open - ankomst
Runde 1: Forventede tap og overraskende seire
Strilene biter fra seg
Tredje runde
Gode opplevelser på mange måter
5. og 6. runde - Fra laber bris til full orkan!
Remis eller tap for Sotra-spillerne
Blandet drops fra gutta
Siste runde: Sparte det beste til slutt
Siste etappe - oppsummering
Bilder fra Praha-turen
Alle sider

 

Tredje runde

13.01.07, Ole Woldseth

I tredje runde var det klubbens to høyest ratede spillere som stod for de poenggivende prestasjonene, mens de fire andre all måtte bokføre mer eller mindre fortjente tap.

Best plassert av Sotra-spillerne etter tre runder er nå Ole, som har fått dampen opp med to strake seire etter sitt tap i første runde. Håvard har også vist fin stigning, og står med serien tap, remis, seier, dvs. ett og halvt poeng etter tre runder. Til sammenligning har Afshin og Tor Gunnar, som fløy høyt etter sine seire i første runde, begge opplevd to stygge tap på rad. Når det gjelder vår siste representant i A-gruppen, primus motor Morten, har han hatt den mest stabile turneringen av våre, prestasjonsmessig sett. Dvs. i dag spilte han på siste bord, og det han gjør han i morgen også. Vår mann i gruppe B, Berge, ser ut til å ha funnet trenden med å vinne med hvit og tape med sort. I dag førte han de sorte brikker…

Dette var kort oppsummert rundens prestasjoner av Sotra-spillerne. Vi kunne også skrevet at Tor Gunnar gjorde et nytt forsøk med hvit mot Albins motgambit, men kom ikke lenger enn til 8. trekk før ble satt sjakk matt av Richard Sisak (CZE 2107). Afshin satt bak de hvite brikkene mot Katrine Tjølsen, men førstnevnte havnet fort bonde under i en kongeinder, og fikk siden få sjanser til å habilitere seg. Og Morten, stakkar, havnet bonde over i et løpersluttspill, avslo remistilbud, med fant det vanskelig å realisere vinsten ettersom bøndene stod på feil farge. Ja, så ille gikk det at hele poenget til slutt gikk til John T. Sørensen (DEN 1904). Trøsten får være at kun en tredjedel av turneringen er spilt, og at han også får flere sjanser til å hente poeng.

Berge tapte i dag mot Petr Vavrousek (CZE 1888) etter å ha tapt en bonde i åpningen. Selv sa han at han tapte for en bedre motstander i dag.

Da er det kanskje litt hyggelige å redegjøre nærmere for innsatsen til Ole og Håvard. Ole førte de hvite brikker mot Filip Umanec (CZE 2155), og vant til slutt et komplisert parti da motstanderen bukket i en vanskelig stilling. Også Håvard hadde hvit i dag, mot Rudolf Kaiser (CZE 1960), i et meget skarpt parti, en vill italiener, hvor det visstnok hang mange brikker samtidig, men hvor vår mann kom ut som nr 1 etter at kruttrøyken hadde lagt seg. Bra av begge disse, som ser ut til å spilt seg i form.

På den ikke-sportslige siden har forskjellene i livsstil og døgnrytme .blant Sotra-spillerne blitt stadig mer tydelige etter hvert som turneringen skrider fram. Men andre tar seg ut i de sene nattetimer (med aktiviteter som vi ikke skal nevne her), og hopper over frokosten neste dag, stiller for eksempel Ole og Berge morgenfriske til frokost hver dag, sammen med de andre norske som deltar og er med her i Praha. Man gjør seg altså bemerket på ulike vis, kan man si, uten at dette skal utdypes mer i dette forum.

På følgende linker finner man god oversikt over f.eks hvert enkelt lands resultater. Videre kan man finne tabell og oversikt over neste rundeoppsett. Ved å bla i de ulike menyene oppe på siden finner man ulike typer opplysninger.

 Sist oppdatert tirsdag 13. oktober 2009
 

Søk i sotrasjakk.no

Fakta om Sotra Sjakklubb

Vår- og Høstturneringen er våre klassiske turneringer. Her spilles det med full betenkningstid, og partiene blir ratet hos både Norges Sjakkforbund og FIDE.

Template Design ah-68 | Copyright © 2016 Sotra Sjakklubb