Praha Open 2007 - Gode opplevelser på mange måter PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Morten L. Madsen   
onsdag 07. oktober 2009
Artikkelindeks
Praha Open 2007
Praha Open - ankomst
Runde 1: Forventede tap og overraskende seire
Strilene biter fra seg
Tredje runde
Gode opplevelser på mange måter
5. og 6. runde - Fra laber bris til full orkan!
Remis eller tap for Sotra-spillerne
Blandet drops fra gutta
Siste runde: Sparte det beste til slutt
Siste etappe - oppsummering
Bilder fra Praha-turen
Alle sider

 

Gode opplevelser på mange måter

14.01.07, Morten L. Madsen

Dagens reisebrev handler ikke bare om selve partiene og resultatene i lokalene på Top Hotel i Praha. For det viste seg at Stormester Simen Agdestein kom på besøk til Praha på vei hjem fra Budapest med sitt følge på 12 NTG elever som hadde spilt turnering. Og hva ønsket de å bruke de få tilmålte timer i Praha på?

Svaret på dette, blir omtalt senere i artikkelen…

Først om dagens resultater: For individuelle resultater sjekk de gode sidene til Wiener Zeitung. Her kan man finne resultater, prestasjoner, rundeoppsett, etc.. (Sjekk ratingprestasjone til Ole, Afshin og Tor Gunnar, og forsåvidt også Berges relative prestasjon! Imponerende så langt!)

I kveld er det en litt sliten gjeng etter mange inntrykk og vi omtaler ikke like grundig med navn og nasjonalitet som vanlig. I morgen er det dessuten dobbeltrunde, så de fleste går i bingen før midnatt i dag.

Kort oppsummert:

På bytur med Simen AgdesteinOle ble knust i dag og har nå 50 % skår. Fremdeles god prestasjon. Håvard gikk også på en forventet smell mot sin IM på andre siden av brettet. Afshin og Tor Gunnar derimot, spilte meget gode partier og vant begge to!! De er dermed også på sterke 50 % skår og det sees godt på dem her nå… Tor Gunnar var selvsagt ekstra fornøyd med å rette opp igjen fadesen fra i går (matt i 8 trekk i går, vinststilling etter 8 i dag…) Morten spilte også et godt parti i dag, men tilbød remis med 15 sekunder igjen på klokken, etter at kruttrøyken hadde lagt seg litt. Morten hadde fordel og bonde, men ville ikke gå på samme smell som i går, da han takket nei til remis og tapte, og sa seg fornøyd i dag. Berge fikk også remis i dag og gjør sine saker bra med 1,5 av 4 så langt. Samlet ble det alstå gledelige 3 av 6 mulige poeng.

I dag brukte Ole, Håvard, Tor Gunnar, Morten og Afshin dagen på et Prahabesøk. Berge stod over da været ikke så bra ut. (Sjekk bildet, det ble knallblå himmel…) Unge Katrine Tjølsen chattet litt med GM Agdestein på ICC og fikk en forespørsel om vi ikke ville møte ham og gjengen i Praha. Dette takket vi selvsagt ja til og de fem glede gutter løste vertskapsoppgaven utmerket. Vi både guidet gjennom Praha og loste dem gjennom et godt måltid. Agdestein bidro med artige historier fra sjakkens verden, bl.a. besøket av Kasparov. På spørsmål fra oss om Kasparov var ”blasert”, svarte han: ”Nærmere Gud kommer man ikke”…

Vi vil på sikt presentere ytterlige bilder fra vårt artige besøk.

Ellers: Ole og Tor Gunnar insiterte i dag på å ta Metroen tilbake til hotellet. Dette innebar to ulike Metroer og en buss før man var tilbake. De tre andre tok drosje, mens de ”sparsommelige gutta” (den betalte billetten kostet 8 kroner – noe de ikke vllle tape…), ble straffet med å komme 45 minutter for sent til spillestart – et aldri så lite handikap i langsjakk... Dette affiserte ikke Tor Gunnar, som hadde 36 minutter igjen på klokken når motstanderen var matt! Ole derimot…

Av siden til Wiener Zeitung vil man også se at de andre Hordalendingene plukker poeng. Katrine Tjølsen som slo Afshin i går har pene 2,5 poeng så langt

 Sist oppdatert tirsdag 13. oktober 2009
 

Søk i sotrasjakk.no

Fakta om Sotra Sjakklubb

David Bronstein (1994), Alexei Shirov (2001), Alexander Baburin (2002) og Simen Agdestein (2004) har alle holdt simultanoppvisninger med Sotra Sjakklubb som arrangør.

Template Design ah-68 | Copyright © 2016 Sotra Sjakklubb