Artikkelindeks

 

5. og 6. runde - Fra laber bris til full orkan!

15.01.07, Ole Woldseth

Mens den første runden i dagens dobbeltrunde kun ga ymse halvpoeng til de norske håpefulle, slo flere til med sterke seire i den 6. runden som gikk på kvelden.

Dagens oppsummering begynner med de som ikke fikk det til i dag. Livets glade gutter fra Sotra SK, Afshin og Tor Gunnar, gjorde begge kort rokade i dag. Dvs. begge endte med to tap i dagens dobbeltrunde. Har piffen godt ut av dem, eller reiser de seg i morgen? Med disse to vet man aldri, men samme resultat har de oppnådd i samtlige runder så langt. Og de vet hvordan de kan nyte en seier i langdrag.

Så tar vi ett lite steg opp: Berge måtte lide tap i morgenrunden, men fikk med seg en remis i kveldsrunden, visstnok et ganske kort parti hvor partene hurtig ble enig om handshake. I likhet med Afshin og Tor Gunnar og Morten har dermed også Berge 2.0 poeng så langt i turneringen.

{mosimage}Våre tre andre gromgutter, Ole, Håvard og Morten, spilte alle remis i morgenrunden, bare for å komme enda sterkere tilbake om kvelden. Morten har jo ikke akkurat hatt glien så langt i turneringen, men i dag lysnet det endelig i to sortpartier. Selv om han ble overrasket over motstanderens 1.f4, fikk Morten etter hvert taket på stillingen, og utspilte til slutt sin tyske motpart, som under partiet viste seg som en sur grinebiter: han tilkalte turneringsleder med anklager om fusk (at Morten skulle plassert en bonde fra c4 til d4 mens han var på toalettet), men dette ble avist av turneringslederen etter at partiet ble spilt gjennom på sidebordet.

Håvard spilte med svart i 6. runde sitt beste parti så langt i turneringen, etter eget utsagn. Hvitspilleren, Asi Filosof (ISR), prøvde seg med kongeindisk angrep, men Håvard viste råd, og slo angrepet effektivt tilbake. Håvard er dermed nest beste blant reisefølget fra Norge med sine 3 poeng.

{mosimage}Ole hadde svart i et parti som lenge var jevnspilt, mot vår irske venn, Anthony Fox. Avgjørelsen falt i et springersluttspill, der den sorte hesten til slutt umanøvrerte den irske reven som kler seg i imitert kamelhårsfrakk i den tsjekkiske republikk. Med 3,5 poeng etter 6 seks runder ligger Ole dermed best an av de norske her i Praha, men ennå gjenstår flere slag. (På bildet ser vi Ole tekste Simen Agdestein i går på Slottshøyden).

Vi gleder oss også over ”Norges” andre representanter, Evy, Øystein, Geir Ole, og Odd som også fikk rene stolper i siste runde.

På følgende linker finner man god oversikt over f.eks hvert enkelt lands resultater. Videre kan man finne ved å bla i de ulike menyene oppe på siden finner man ulike typer opplysninger.

 


Søk i sotrasjakk.no

Kommende turneringer

Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Alltid åpen. Alltid billig.

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt
lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Skandiabanken
har hatt de mest fornøyde bankkundene 16 år på rad!