Praha Open 2007 - 5. og 6. runde - Fra laber bris til full orkan! PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Morten L. Madsen   
onsdag 07. oktober 2009
Artikkelindeks
Praha Open 2007
Praha Open - ankomst
Runde 1: Forventede tap og overraskende seire
Strilene biter fra seg
Tredje runde
Gode opplevelser på mange måter
5. og 6. runde - Fra laber bris til full orkan!
Remis eller tap for Sotra-spillerne
Blandet drops fra gutta
Siste runde: Sparte det beste til slutt
Siste etappe - oppsummering
Bilder fra Praha-turen
Alle sider

 

5. og 6. runde - Fra laber bris til full orkan!

15.01.07, Ole Woldseth

Mens den første runden i dagens dobbeltrunde kun ga ymse halvpoeng til de norske håpefulle, slo flere til med sterke seire i den 6. runden som gikk på kvelden.

Dagens oppsummering begynner med de som ikke fikk det til i dag. Livets glade gutter fra Sotra SK, Afshin og Tor Gunnar, gjorde begge kort rokade i dag. Dvs. begge endte med to tap i dagens dobbeltrunde. Har piffen godt ut av dem, eller reiser de seg i morgen? Med disse to vet man aldri, men samme resultat har de oppnådd i samtlige runder så langt. Og de vet hvordan de kan nyte en seier i langdrag.

Så tar vi ett lite steg opp: Berge måtte lide tap i morgenrunden, men fikk med seg en remis i kveldsrunden, visstnok et ganske kort parti hvor partene hurtig ble enig om handshake. I likhet med Afshin og Tor Gunnar og Morten har dermed også Berge 2.0 poeng så langt i turneringen.

{mosimage}Våre tre andre gromgutter, Ole, Håvard og Morten, spilte alle remis i morgenrunden, bare for å komme enda sterkere tilbake om kvelden. Morten har jo ikke akkurat hatt glien så langt i turneringen, men i dag lysnet det endelig i to sortpartier. Selv om han ble overrasket over motstanderens 1.f4, fikk Morten etter hvert taket på stillingen, og utspilte til slutt sin tyske motpart, som under partiet viste seg som en sur grinebiter: han tilkalte turneringsleder med anklager om fusk (at Morten skulle plassert en bonde fra c4 til d4 mens han var på toalettet), men dette ble avist av turneringslederen etter at partiet ble spilt gjennom på sidebordet.

Håvard spilte med svart i 6. runde sitt beste parti så langt i turneringen, etter eget utsagn. Hvitspilleren, Asi Filosof (ISR), prøvde seg med kongeindisk angrep, men Håvard viste råd, og slo angrepet effektivt tilbake. Håvard er dermed nest beste blant reisefølget fra Norge med sine 3 poeng.

{mosimage}Ole hadde svart i et parti som lenge var jevnspilt, mot vår irske venn, Anthony Fox. Avgjørelsen falt i et springersluttspill, der den sorte hesten til slutt umanøvrerte den irske reven som kler seg i imitert kamelhårsfrakk i den tsjekkiske republikk. Med 3,5 poeng etter 6 seks runder ligger Ole dermed best an av de norske her i Praha, men ennå gjenstår flere slag. (På bildet ser vi Ole tekste Simen Agdestein i går på Slottshøyden).

Vi gleder oss også over ”Norges” andre representanter, Evy, Øystein, Geir Ole, og Odd som også fikk rene stolper i siste runde.

På følgende linker finner man god oversikt over f.eks hvert enkelt lands resultater. Videre kan man finne ved å bla i de ulike menyene oppe på siden finner man ulike typer opplysninger.

 Sist oppdatert tirsdag 13. oktober 2009
 

Søk i sotrasjakk.no

Fakta om Sotra Sjakklubb

Årets siste turnering i Sotra Sjakklubb er Klubbmesterskapet i lynsjakk.

Template Design ah-68 | Copyright © 2016 Sotra Sjakklubb