Artikkelindeks

 

7. runde: Remis eller tap for Sotra-spillerne

17.01.07, Ole Woldseth

Ingen av våre seks klarte å vinne i den syvende runden, men Håvard, Morten, Afshin og Berge fikk alle med seg viktige halvpoeng som førte dem oppover resultatlistene i sine respektive klasse.

Ole lå lenge godt an til å fortsette frammarsjen i sitt parti mot den unge tsjekkeren Josef Erneker, men gikk til slutt tom for energi og satte bort hele poenget i et sluttspill som lenge så lovende ut. Sammen med Håvard stod han dermed med 3,5 poeng og 50 % score foran 8. runde. Også Håvard var den førende part i sitt parti mot FM Michael Babar fra Tyskland, men måtte til slutt ta til takke med remis i det som var hans tredje parti mot en tittelspiller.

Etter den innledende lange rokaden, fortsatte også den for anledningen febersyke Morten poengsankingen med en kort remis mot Asi Filosof fra Israel. Etter to tap på rad fikk endelig også Afshin et resultat å skrive hjem om, da han oppnådde remis mot tsjekkeren Rudolf Kaiser. Men også Afshin hadde fordel underveis, med merbonde og godt offiserspill, og var nok ikke helt fornøyd med poengdeling.

Verre gikk det med Tor Gunnar som fikk sitt tredje strake tap, denne gang mot tyskeren Rudolf Schoen. Åpningen ble på ny nesten en katastrofe, men bamsen fra Løvåsen var senere ikke langt unna utligning, men til slutt ble det likevel nok en smultring.Vår mann i klasse B, Berge, er nå ikke helt frisk her nede, og var nok fornøyd med en ny kort poengdeling, denne gang mot italieneren Donato Pastore. Berge er nok alle forhold tatt i betraktning likevel brukbart fornøyd med 2,5 poeng etter 7 runder.

 


Søk i sotrasjakk.no

Kommende turneringer

Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Alltid åpen. Alltid billig.

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt
lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Skandiabanken
har hatt de mest fornøyde bankkundene 16 år på rad!