Praha Open 2007 - Remis eller tap for Sotra-spillerne PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Morten L. Madsen   
onsdag 07. oktober 2009
Artikkelindeks
Praha Open 2007
Praha Open - ankomst
Runde 1: Forventede tap og overraskende seire
Strilene biter fra seg
Tredje runde
Gode opplevelser på mange måter
5. og 6. runde - Fra laber bris til full orkan!
Remis eller tap for Sotra-spillerne
Blandet drops fra gutta
Siste runde: Sparte det beste til slutt
Siste etappe - oppsummering
Bilder fra Praha-turen
Alle sider

 

7. runde: Remis eller tap for Sotra-spillerne

17.01.07, Ole Woldseth

Ingen av våre seks klarte å vinne i den syvende runden, men Håvard, Morten, Afshin og Berge fikk alle med seg viktige halvpoeng som førte dem oppover resultatlistene i sine respektive klasse.

Ole lå lenge godt an til å fortsette frammarsjen i sitt parti mot den unge tsjekkeren Josef Erneker, men gikk til slutt tom for energi og satte bort hele poenget i et sluttspill som lenge så lovende ut. Sammen med Håvard stod han dermed med 3,5 poeng og 50 % score foran 8. runde. Også Håvard var den førende part i sitt parti mot FM Michael Babar fra Tyskland, men måtte til slutt ta til takke med remis i det som var hans tredje parti mot en tittelspiller.

Etter den innledende lange rokaden, fortsatte også den for anledningen febersyke Morten poengsankingen med en kort remis mot Asi Filosof fra Israel. Etter to tap på rad fikk endelig også Afshin et resultat å skrive hjem om, da han oppnådde remis mot tsjekkeren Rudolf Kaiser. Men også Afshin hadde fordel underveis, med merbonde og godt offiserspill, og var nok ikke helt fornøyd med poengdeling.

Verre gikk det med Tor Gunnar som fikk sitt tredje strake tap, denne gang mot tyskeren Rudolf Schoen. Åpningen ble på ny nesten en katastrofe, men bamsen fra Løvåsen var senere ikke langt unna utligning, men til slutt ble det likevel nok en smultring.Vår mann i klasse B, Berge, er nå ikke helt frisk her nede, og var nok fornøyd med en ny kort poengdeling, denne gang mot italieneren Donato Pastore. Berge er nok alle forhold tatt i betraktning likevel brukbart fornøyd med 2,5 poeng etter 7 runder.

 Sist oppdatert tirsdag 13. oktober 2009
 

Søk i sotrasjakk.no

Fakta om Sotra Sjakklubb

Sotra Sjakklubb bruker 90 minutter på hele partiet + 30 sekunders tillegg pr. trekk (såkalt FIDE-tid) som betenkningstid i Vår- og Høstturneringen

Template Design ah-68 | Copyright © 2016 Sotra Sjakklubb