Artikkelindeks

 

8. runde: Blandet drops fra gutta

18.01.07, Morten L. Madsen

I nest siste runde satt seks etter hvert så slitne spillere seg til brettet. Samlet sett ble det delt ut 2,5 poeng til Sotraspillerne. Noen hadde mer grunn til å smile enn andre…

Håvard ofret kvalitet (med to bønder på kjøpet), takket nei til remis, for så å selv tilby kort tid etter – noe motstander kjapt aksepterte. Håvards motstander, Italienske Danilo Altieri (1974), ble en smule overrasket under analysen, da Håvard lett slo over og analyserte på Italiensk. Håvard har nemlig i hine dager bodd et år i Italia.

Ole spilte ifølge ham selv upresist i åpningen og følte seg nedspilt, da motstanderen bukket en bonde. Ole tok i mot, og tilbød remis og fikk det. Selv med bonde over var stillingen ikke enkel og Ole følte seg lettet etter partiet. Ole har fremdeles en prestasjon på over 2100 og vil uansett utfall i siste runde ha gjort en sterk turnering.

Mortens helse har skrantet og nattens manglende søvn brukt han blant annet på å kikke i SOS II (Secrets of opening surprices). Dette medførte i følgende åpning: 1.e4 c6. 2. Sf3 d5 3.exd5 cxd5 4. Se5! Motstanderen ble litt satt ut og Morten fikk en god stilling, men fremdeles ikke i vater tilbød Morten tidlig en fredelig remis i relativt låst stilling.

Berges lille mirakelBåde Afshin og Tor Gunnar gikk på leie smeller igjen. Likevel har de helt klart anstendige ratingprestasjoner etter å ha møtt meget god motstand underveis i turneringen. Afshin har for eksempel 1949 i prestasjon før siste runde. De får trøste seg med at de lopper hotellets kasino med gode kombinasjoner av bildekort og Ess i det velkjente ”Black Jack”.

Berge stod lenge bonde over, men bukket kvalitet og i grunnen så alt veldig mørkt ut. Se diagramstillingen. Berges motstander er i trekket og vil lett vinne med Tb1. Tor Gunnar sier stille til Morten mens de kikket på stillingen: - Ja, ja, motstanderen kan jo gjøre feil. Ikke før han har sagt det, så presterer Berges motstander å spille det fatale trekket Ta6 for å binde bonden til Berge. Dette utnyttet Berge resolutt og trakk a tempo Lf1 +! Dermed røk tårnet på a6, samtidig som bonden på f2 ikke kunne gå inn. Tor Gunnar forlot spillelokalet, da han fikk latterkick…

Ellers kan vi rapportere om at Mortens "ICC-chat" med sin tidligere klubbkamerat fra Fyllingsdalen sjakklubb, Ole Valaker, medførte følgende omtale i Valakers blogg. Ole jobber til daglig i Nettavisen og har der bl.a ansvar for avisens sjakkdekning. Noe han løser på en særdeles god måte.

 


Søk i sotrasjakk.no

Kommende turneringer

Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Alltid åpen. Alltid billig.

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt
lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Skandiabanken
har hatt de mest fornøyde bankkundene 16 år på rad!