Praha Open 2007 - Blandet drops fra gutta PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Morten L. Madsen   
onsdag 07. oktober 2009
Artikkelindeks
Praha Open 2007
Praha Open - ankomst
Runde 1: Forventede tap og overraskende seire
Strilene biter fra seg
Tredje runde
Gode opplevelser på mange måter
5. og 6. runde - Fra laber bris til full orkan!
Remis eller tap for Sotra-spillerne
Blandet drops fra gutta
Siste runde: Sparte det beste til slutt
Siste etappe - oppsummering
Bilder fra Praha-turen
Alle sider

 

8. runde: Blandet drops fra gutta

18.01.07, Morten L. Madsen

I nest siste runde satt seks etter hvert så slitne spillere seg til brettet. Samlet sett ble det delt ut 2,5 poeng til Sotraspillerne. Noen hadde mer grunn til å smile enn andre…

Håvard ofret kvalitet (med to bønder på kjøpet), takket nei til remis, for så å selv tilby kort tid etter – noe motstander kjapt aksepterte. Håvards motstander, Italienske Danilo Altieri (1974), ble en smule overrasket under analysen, da Håvard lett slo over og analyserte på Italiensk. Håvard har nemlig i hine dager bodd et år i Italia.

Ole spilte ifølge ham selv upresist i åpningen og følte seg nedspilt, da motstanderen bukket en bonde. Ole tok i mot, og tilbød remis og fikk det. Selv med bonde over var stillingen ikke enkel og Ole følte seg lettet etter partiet. Ole har fremdeles en prestasjon på over 2100 og vil uansett utfall i siste runde ha gjort en sterk turnering.

Mortens helse har skrantet og nattens manglende søvn brukt han blant annet på å kikke i SOS II (Secrets of opening surprices). Dette medførte i følgende åpning: 1.e4 c6. 2. Sf3 d5 3.exd5 cxd5 4. Se5! Motstanderen ble litt satt ut og Morten fikk en god stilling, men fremdeles ikke i vater tilbød Morten tidlig en fredelig remis i relativt låst stilling.

Berges lille mirakelBåde Afshin og Tor Gunnar gikk på leie smeller igjen. Likevel har de helt klart anstendige ratingprestasjoner etter å ha møtt meget god motstand underveis i turneringen. Afshin har for eksempel 1949 i prestasjon før siste runde. De får trøste seg med at de lopper hotellets kasino med gode kombinasjoner av bildekort og Ess i det velkjente ”Black Jack”.

Berge stod lenge bonde over, men bukket kvalitet og i grunnen så alt veldig mørkt ut. Se diagramstillingen. Berges motstander er i trekket og vil lett vinne med Tb1. Tor Gunnar sier stille til Morten mens de kikket på stillingen: - Ja, ja, motstanderen kan jo gjøre feil. Ikke før han har sagt det, så presterer Berges motstander å spille det fatale trekket Ta6 for å binde bonden til Berge. Dette utnyttet Berge resolutt og trakk a tempo Lf1 +! Dermed røk tårnet på a6, samtidig som bonden på f2 ikke kunne gå inn. Tor Gunnar forlot spillelokalet, da han fikk latterkick…

Ellers kan vi rapportere om at Mortens "ICC-chat" med sin tidligere klubbkamerat fra Fyllingsdalen sjakklubb, Ole Valaker, medførte følgende omtale i Valakers blogg. Ole jobber til daglig i Nettavisen og har der bl.a ansvar for avisens sjakkdekning. Noe han løser på en særdeles god måte.

 Sist oppdatert tirsdag 13. oktober 2009
 

Søk i sotrasjakk.no

Fakta om Sotra Sjakklubb

Årets siste turnering i Sotra Sjakklubb er Klubbmesterskapet i lynsjakk.

Template Design ah-68 | Copyright © 2016 Sotra Sjakklubb