Finalelagene er endelig klare PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Webmaster   
søndag 22. mars 2015

Hell vant Midt-Norge-serien og var kvalifisert for opprykksfinalen til Codanserien. Klubben vurderte det likevel ikke som attraktivt nok å spille på øverste nivå, og takket nei til finaleplassen. Heller ikke Kristiansund, som tapte stikkampen om seriemesterskapet mot Hell, syntes elitespill var interessant. Dermed fikk de to regionstoerne mulighet til gjøre opp om den ledige finaleplassen. Den kampen vant Trondheim sjakkforening 4-1 mot Molde sjakklubb i dag.

Sotra møter dermed Alta, Moss og Trondheim i finalen 27. til 29. mars. Kampene går over seks bord, og spilles i Oslo og via Internett fra Alta og Bergen.

Ratingsnittet på de seks beste spillerne i hver klubb gir følgende forhåndsrangering:

1. Trondheim (2150)
2. Sotra (2042)
3. Moss (2041)
4. Alta (2009)

Fra stikkampen mot Sevland hvor Sotra vant 3,5-1,5 og sikret seg finaleplass. F.v. Petter Stokstad, Gisle Bjugn (lagleder) og Kristian Sørensen. Nærmest på høyre side av bordet: Sevlandspillerne Halvard Hagesæther, Ivar Areklett, Johannes Melkevik, Sigvat Stensholt og Egil Melkevik.


Det har vært rettet kritikk fra flere hold mot Norges Sjakkforbund for valg av spilledato. Blant annet ble følgende publisert på bergensjakk.no i går: 
- Hell har nå trukket seg fra kvalifiseringen fordi den oppsatte helgen passet dårlig for klubbens spillere. Det må sies å være lite gjennomtenkt å sette opp en viktig kvalifiseringturnering for lag i forbindelse med påsken, hvor mange har familieforpliktelser. Turneringen vil dessuten overlappe med Fagernes Chess International.

Selv om planleggingen av finalen har høstet omfattende kritikk, og de beste lagene fra Midt-Norge ikke ønsker å delta, vil finaledeltagelsen forhåpentligvis gi Sotra sjakklubb nye og gode erfaringer vi kan bruke til å fortsette utviklingen av spillerne og lagene våre med. Spillerne er i gang med forberedelsene, og for lagledelsen er det viktig at dette blir en positiv opplevelse for prestasjonsgruppen. Vi har ikke mottatt informasjon om hvor vi skal spille i Bergen, men håper at medlemmene holder av kommende helg til å oppleve finalespillet på nært hold.

Sist oppdatert torsdag 26. mars 2015
 

Beklager, men du har nok ikke adgang til å skrive kommentarer

Template Design ah-68 | Copyright © 2016 Sotra Sjakklubb