Spillfestivalen avsluttes i dag PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Tom Eriksen   
lørdag 01. august 2015

Spillfestivalen i Bergen avsluttes i dag, og det har stått mye sjakk på programmet. I går kveld ble det arrangert NM i Cafesjakk i Grand selskapslokaler med 65 deltakere, fordelt på 47 i A-gruppen og 18 i B-gruppen.

A-gruppen ble vunnet av GM Maxim Turov, som dermed vant alt han stilte opp på under Spillfestivalen. Den eneste som faktisk klarte å påføre Turov et tap under hele hans ukelange opphold i Bergen var Henrik Kolden. Dette skjedde i simultanoppvisningen på Torgalmenningen på onsdag. Henrik Kolden meldte seg inn i Sotra Sjakklubb på tirsdag for å delta i Sjakk1.no Hurtig-GP Hordaland.

Det var hele 6 spillere som stod med 5 poeng etter 6 runder, og det ble satt opp en Armageddon-turnering hvor Turov altså vant etter finalespill mot IM Kjetil Stokke. Det var også mange Sotra-spillere å se i spillelokalet:

1. GM Maxim Turov Tromsø/RUS 5
2. IM Kjetil Stokke Bergens 5
3. IM Irina Turova Tromsø/RUS 5
..
5. Øyvind Riisem Sotra 5
15. Afshin Alikhani Sotra
23. Tom Eriksen Sotra 3
24. Ole Woldseth Sotra 3
27. Håvard Holder Sotra 3
29. Lars Bjarne Marøy Sotra 3
31. Morten L. Madsen Sotra
34. Tor Gunnar Nordnes Sotra

B-gruppen ble vunnet av thailandske Manunthon Atikankhotchasee med 5½ poeng av 6, foran Nicholas Sunde og Mathias Breistein. Eneste Sotra-spiller her var Scott Birnie, som gjorde en solid prestasjon og knep 3½ poeng.

Sist oppdatert lørdag 01. august 2015
 

Beklager, men du har nok ikke adgang til å skrive kommentarer

Template Design ah-68 | Copyright © 2016 Sotra Sjakklubb