Lagnavnet til Sotras eliteserielag PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Tom Eriksen   
torsdag 29. oktober 2015

I dag har vi gleden av å presentere lagnavnet som Sotra Sjakklubbs eliteserielag skal bruke i sin debutsesong i den landsdekkende eliteserien!

Etter å ha svidd av en liten fjerdedel av klubbkassen på eliteserielaget vårt allerede før det er spilt et eneste trekk, var det klart at vi kunne trenge alle de inntektene vi kunne få, og en idè var å auksjonere bort lagnavnet. Det gikk ikke på finn.no siden de ikke hadde noen passende kategori for slike annonser, men på qxl.no gikk det. Her er imidlertid nedslagskraften ikke så stor, så det ble også tatt kontakt med medier og blogger som kunne formidle dette ut.

En som tydelig har respondert på dette, har vært Tarjei J. Svendsens Sjakkbloggen. I forgårs kunne han melde at lagnavnet var solgt for 1 krone, og ba sine lesere om å sende inn forslag til hva laget skal hete. Historien var så god at ærverdige Bergens Tidende hadde lagt ut en artikkel om dette på sine nettsider, og også Bergensavisen, med henvisning til Sjakkbloggen, tok kontakt for en kommentar.

Nå er altså avgjørelsen falt.

Vårt eliteserielag skal spille under navnet Sotra SK!

Selvfølgelig forelå det et forbehold om at styret måtte godkjenne lagnavnet til dem med det vinnende budet.

Bergens Tidende har nå fjernet saken fra sine nettsider, og Bergensavisen droppet saken etter å ha innhentet våre kommentarer. Historien var visst ikke så god likevel. Den viste seg å bare handle om et lokalt klubblag som i alle år hadde vært en middelhavsfarer og nedrykkskandidat i den regionale serien, men som de to siste årene hadde vunnet den, og som i fjor til overmål greide å kvalifisere seg for eliteserien, med det utgiftssjokket som fulgte med på kjøpet.

Klubben vår har måttet klare seg uten arv og gaver fra rike onkler, og mottar ingen stønader. Inntektene våre kommer fra klubbens egne medlemmer og aktiviteter. Det gjør oss til en askeladd i norsk toppsjakk, og vi begir oss gladelig ut i dette eventyret som eliteserien kommer til å bli for våre spillere. Det vil sikkert bli gjort nye forsøk på å gjøre seg lystelige på vår bekostning, men det skal vi tåle.

I morgen begynner moroen. Spillestedet er Scandic Holmenkollen Park Hotel, og vårt lag møter Vålerenga, som for sikkerhets skyld stiller med to GMer, tre IMer og en FM. Gjett om vi gleder oss!

 

Kommentarer 

 
-1 #1 RE: Lagnavnet til Sotras eliteserielagTarjei 29.10.2015 20:39
Hvorfor sier du at saken er fjernet fra BTs sider? Det stemmer vel ikke.
 
 
+2 #2 Ikke fjernet, men oppdatertKamasotra SK 29.10.2015 23:42
Artikkelen er oppdatert, ikke fjernet. http://www.bt.no/100Sport/sjakk/Sjakklubb-skulle-selge-lagnavnet-til-hoystbydende-Vinnerbudet-var-pa-n-krone-627431_1.snd
 
 
+3 #3 RE: Lagnavnet til Sotras eliteserielagAsbjørn 30.10.2015 02:16
Hadde egentlig gjort meg helt ferdig med saken, men jeg må nesten kommentere det ene punktet ditt, Tom Eriksen.

"Selvfølgelig forelå det et forbehold om at styret måtte godkjenne lagnavnet til dem med det vinnende budet."

Hvis det var dette punktet det sto på, så kunne jeg jo bare kommet opp med et navn som styret godkjente. Det handlet utelukkende om pris, ikke lagnavn.

Sånn, da er jeg ferdig.
 
 
+4 #4 Det viktigste spørsmåletJørgen Sangolt 30.10.2015 09:45
Hvor kan jeg følge partiene live på nettet? :)
 

Beklager, men du har nok ikke adgang til å skrive kommentarer

Template Design ah-68 | Copyright © 2016 Sotra Sjakklubb