Ronny EllingsenDe åpne norgesmesterskapene i lynsjakk og hurtigsjakk ble arrangert i Fredrikstad i helgen. Eneste deltaker fra Sotra Sjakklubb var nyinnmeldte Ronny Ellingsen, som stille i A-gruppen i begge mesterskapene.

Det åpne NM i lynsjakk ble spilt på fredag med 156 spillere fordelt på tre grupper. Den 39 mann store A-gruppen ble vunnet av GM Jon Ludvig Hammer med 8 poeng av 9, foran IM Aryan Tari og IM Johan-Sebastian Christiansen, begge 7½ p.

I dette selskapet oppnådde Ronny 5 poeng og en solid 17. plass!

Det åpne NM i hurtigsjakk gikk over 10 runder og ble spilt lørdag og søndag. A-gruppen bestod her av 55 deltakere, og ble vunnet av IM Aryan Tari, på kvalitet foran IM Frode Olav O. Urkedal, som begge oppnådde 8 poeng. GM Jon Ludvig Hammer endte på tredjeplass med 7½ poeng.

Her gikk det tyngre for Ronny, men etter en skikkelig innspurt i de to siste rundene endte han på 4 poeng og en 48. plass.

Det var hele 240 deltakere med i hurtigsjakkmesterskapet, og dermed den største NGP-turneringen i inneværende sesong.

Kommende helg blir en stor seriesjakkhelg!

I Oslo er det duket for nye eliteseriekamper for Sotras førstelag. De møter i tur og orden SK 1911, Trondheim og Bergens på henholdsvis fredag, lørdag og søndag. Kampene spilles på Holmenkollen Park Hotell, og alle partiene blir live-overført.

Hjemme i Einarsengården har skal Sotra 2 møte SK 96, et oppgjør som vil få stor betydning for utfallet av den øverste divisjonen i årets Vestlandsserie avd. nord!

Sotra 4 hjemmekamper mot Florø på lørdag, og Søråshøgda 2 på søndag. Sotra 3 har walk-over på lørdag, men skal spille søndag mot Søråshøgda 3.


Søk i sotrasjakk.no

Kommende turneringer

Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Alltid åpen. Alltid billig.

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt
lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Skandiabanken
har hatt de mest fornøyde bankkundene 16 år på rad!