Sotra gikk seirende ut av nøkkelkampen mot Trondheim i dagens runde i Eliteserien med sifrene 3½-2½. Dermed lever håpet om å kvalifisere seg for fornyet kontrakt i Eliteserien videre!

Sotras førstelag fortsatt med i kampen om tilværelsen i Eliteserien

Dagens lag bestod av Petter Stokstad, Kristian Sørensen, Sigve Hølleland, Øyvind Riisem, Kimia Moradi og Roar Flaten.

Endelig klarte vi å omsette gode stillinger i lagpoeng. Petter tok sin andre seier denne helgen - i gårsdagens runde mot SK 1911 var det IM Frode Elsness gi tapt, og nå har vi en førstebordspiller som det virkelig skinner av!

Kristian på andrebordet tok kommandoen tidlig i partiet mot Edwin David, vant en bonde i midtspillet og dro i land en veldig trygg seier.

På tredjebordet stablet CM Peter Flermoen opp et fryktinngytende kongeangrep mot Sigve, og brøt gjennom med avgjørende effekt.

Øyvind stod over gårsdagens runde, men var tilbake i manesjen i dag og kvitterte for tilliten med et nytt helpoeng! Motstanderen hans, Sonde Tofte Waage, ga offiser for angrep, men hadde bare oppnådd å få igjen en bonde og kvalitet da angrepet ebbet ut, og Øyvinds kontring avgjorde.

På femtebordet debuterte Kimia for Sotra. Hun holdt stillingen mot Kristoffer Madland i balanse til lagkampen var avgjort, og det tapte poenget var nærmest for et trøstemål å regne.

På sjettebordet kjempet Roar med ryggen mot veggen, men klarte å utligne i tidsnøden og tok et utrolig viktig halvpoeng. Dagens lagseier er på ingen måte noen garanti for fornyet eliteseriekontrakt, men det betyr at lagets videre innsats er av betydning. I morgen venter Bergens, som klarte 3-3 mot OSS i dagens runde.

Tabeller, resultater og etterhvert partier er tilgjengelig på TurneringsService.


Søk i sotrasjakk.no

Kommende turneringer

Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Alltid åpen. Alltid billig.

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt
lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Skandiabanken
har hatt de mest fornøyde bankkundene 16 år på rad!