En sølvvinner og to norgesmestre; Oline Sundby Waage, Bella Marie Young og Anna Ovidia Young. Foto: Trond YoungIkke alle har spilt lagsjakk denne helgen. Oline Sundby Waage, som gikk helt til topps i fjorårets NM for jenter, hadde denne gangen selskap med søstrene Bella Marie Young og Anna Ovidia Young til NM for jenter 2019 i Trondheim.

Alle disse jentene er faktisk medlemmer av Sotra Sjakklubb, og Anna har vært fast inventar på våre klubbkvelder i flere år allerede. Tross sin unge alder har hun lagt mang en voksen i bakken allerede - sjakklig sett, vel og merke - og var selvfølgelig en klar favoritt i våre øyne.

Søsteren hennes, Bella Marie, er også en skikkelig luring. Hun har også smelt av noen sjakklige ørefiker, men helst i aldersbestemte turneringer, og har vel ikke satt seg i samme respekt blant de voksne som sin storesøster ennå. Det blir det nok en forandring på nå.

Oline har vi ikke sett så mye av i klubben, men hun kvier seg ikke for å delta i voksenturneringer som Bronstein Cup og NM i hurtigsjakk. Det lover veldig bra!

I Trondheim stilte Bella Marie i Mikroputt, og det gikk ikke dårligere enn at hun endte aller øverst blant de 17 deltakerne i gruppen med 4½ poeng av 5 mulige. 

Oline og Anna stilte i Miniputt, og det var bare Anna som hindret Oline å ta nok et norgesmesterskap. De endte dermed som nr 1 og 2, ettersom deres innbyrdes oppgjør tippet i Annas favør - begge to vant alle partiene sine mot sine andre motstandere. 

Sotra SKU satt altså et gigantisk fotavtrykk igjen i Trondheim med å snappe to norgesmestertitler og en sølvmedalje! Vi er skikkelig stolte av jentene våre!

 


Beklager, men du har nok ikke adgang til å skrive kommentarer

Søk i sotrasjakk.no

Kommende turneringer

Akkurat nå er det ingen tilgjengelige arrangement.

Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Alltid åpen. Alltid billig.

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt
lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Skandiabanken
har hatt de mest fornøyde bankkundene 16 år på rad!