Artikkelindeks

Åpningsrunden i Vestlandsserien avd. nord 2023-24 samlet 8 lag i 1. divisjon og 13 i 2. divisjon. Foto: Tom Eriksen

Åpningshelgen i Vestlandsserien avd. nord ble spilt samlet på Liljevatnet skole på Knarrevik, Sotra, denne helgen. 8 lag i 1. divisjon og 13 lag i 2. divisjon avgjorde sine kamper i gymsalen til Liljevatnet skole. (Vel, skole og skole... det flotte bygget stod ferdig i 2005, men forble ikke skole mer enn drøye 10 år før det ble nedlagt - nå rommer det en barnehage og kulturskole om kveldene.) Skolen fungerer veldig bra som spillested med en godt lydisolert gymsal, en stor foajé og et romslig skolekjøkken på samme plan. Den felles gjennomføringen er en glimrende anledning til å treffe andre spillere fra klubbene i kretsen.

Sotra 1 i åpningsrunden stilte med Stig K. Martinsen, Kristian Sørensen, Thirukkumaran Jeyachandran, Thomas Sekkingstad og Per Ohnstad. Foto: Tom Eriksen

Sotras førstelag vant sine tre kamper i første divisjon, og har skaffet seg et utmerket utgangsposisjon foran avslutningshelgen 2.-4. februar på samme spillested. I første runde ble Folgefonn SK overvunnet med sifrene 4-1, mens i 2. runde på lørdag vant Sotra 1 3-2 over Florø SK.

Anna Ovidia Young debuterte på førstelaget med seier i lørdagens match mot Florø SK. Foto: Tom Eriksen

Da mønstret Sotra 1 med to kvinnelige spillere for første gang noensinne. Anna Ovidia Young har deltatt både i EM og VM for ungdom denne høsten, og fikk nå tillit på førstelaget. Anna viste ingen nerver, og gjorde en brakdebut med seier på femtebordet!

I tredje runde skulle Sotra 1 møte Haukås' førstelag, men de klarte ikke å mønstre lag. Dermed endte kampen med 5-0 på walkover og Sotra 1 topper tabellen sammen med Bergens 2.


Søk i sotrasjakk.no

Kommende turneringer

Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Alltid åpen. Alltid billig.

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt
lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Skandiabanken
har hatt de mest fornøyde bankkundene 16 år på rad!