Også i dag ble det totalt 1,5 poeng av 3 mulige på Sotrasjakkgutta. Kay-Ove og Morten byttet om på skåren, i den betydning at Morten vant og Kay-Ove tapte. Gisle spilte remis for andre dagen på rad. Kay-Ove smiler likevel bredest av alle her nede. Mye mer om det under!

Dagen i dag startet nemlig med Kay-Oves supermorgen. Først gikk han feil til frokost og spiste i et stort tsjekkisk konferanseselskap - egentlig lukket som sådan. Det innebar at han fikk mye bedre mat enn alle andre hotellgjester. Deretter gikk han hen og spilte tidenes turnering. Han meldte seg nemlig på en hurtigsjakkturnering sammen med Frode Mossestad. Han ble oppført med rating på 1000. Motstanderne hans fikk fort erfare at dette ikke var riktig. I det 62 mann sterke feltet hadde han 4 poeng etter 5 runder og man kunne høre det ble hvisket i lokalet om denne respektløse mannen fra Øygarden som satt på 4. bord i 6.runde. Selv en armensk spiller med 2154 i rating måtte bite i gresset mot vår superhelt.

Kay-Ove endte på en knallsterk 17. plass med 4/7 poeng og en sterk prestasjon på 2185. Det er vel en bombe med tanke på hans hjemlige 1370 rating?! Frode Mossestad gjorde det også bra, og kom på 20. plass med samme poengsum og sterke 2057 i prestasjon.

Så over til turneringen. Kay-Ove merket nok at han hadde en lang sjakkdag i kroppen, da han gikk ned etter taktisk godt spill av sin motstander. Gisle kjempet mot en kvinnelandslagsspiller fra Emiratene som spilte OL i 2010. Hun ble overrasket av Gisle sitt solide spill og klarte aldri å få vinnende fordel - selv om hun spilte lenge for ikke å skuffe sin landslagstrener. Et trekk før det ikke var andre brikker enn kongene igjen på brettet, innså hun at stillingen ubønnhørlig var avklart. Det var da spilt nesten 60 trekk.

Morten møtte en spiller fra Østerike som etter partiet fremviste en lapp med forberedelse i morragambit! Han hadde sjekket i Chessbase hva Morten spilte og funnet et parti i den varianten. Men det hjalp jo ikke. Morten spilte morragambit og satte likesågodt springeren bevisst rett i slag på d5 i det 13. trekket. Det tematiske offeret i denne åpningen viste seg å være knallsterkt, og 4 trekk etterpå gav motstanderen opp.

Evy spilte nok en gang remis mot en sterk motstander og har 50 % skår mot et snitt på 2000. Sitat Evy: "Eg er meget imponert sjølve". Frode vant et skarpt parti og opplevde at motstanderen spilte helt til matten var i syne. Vi tilskuere syntes egentlig at god sportsånd var på sin plass før dette og at han burde ha gitt opp. Frode står dermed med 1,5/2 og har fått en meget god start!

Her finner du turneringsresultatene.

Gisle BjugnTradisjonen tro må vi omtale litt utenomsjakklige ting også. Gisle viste turneringsledelsen at han ikke er tapt bak en vogn da han fikk parert i den verbale dialogen. Han oppdaget at de diskuterte navnet hans og om "Gisle (Gisele)" var et jente- eller guttenavn.

- I'm a man - for sure!, sa han til dem.

- Are you sure? We need to check, sa den ene dommeren eplekjekt og lo mens han kikket på sine medlandsmenn.

- No problem! Bend over baby! svarte den munnrappe og gatesmarte karen oppvokst i Loddefjord.

Ellers kan vi nevne at denne turneringen ikke passer for allergikere! Som nevnt røykes det godt i fellesarealene. Det er faktisk plagsomt merksomt. Som om ikke det er nok, ble hotellet i dag invadert av hunder! Et hundeutstilling fant nemlig sted inne i hotellets konferansedel. Og gjestene vandret likesågodt rundt omkring i resten av hotellet, mens hundene snuste på alle potteplanter som fantes - say no more.

Gisles koffert er ankommet - innpakket i en plastpose og i tusen deler. More to come.{jcomments on}


Søk i sotrasjakk.no

Kommende turneringer

Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Alltid åpen. Alltid billig.

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt
lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Skandiabanken
har hatt de mest fornøyde bankkundene 16 år på rad!