Fra eksamen på dommerseminaretKlubbens ildsjel og formann, Tom Eriksen, deltok i forrige uke på et internasjonalt sjakkdommerseminar under den norske sjakkfestivalen på Fagernes. Han ønsket med dette å bli vurdert til sjakkolympiaden i 2014 som skal arrangeres i Tromsø.

Imidlertid visste han ikke at testresultatet var det avgjørende kriteriet for utvelgelse av norske dommere til Sjakk OL (VM for landslag) i Istanbul til høsten. Det viste seg at Tom, som fullførte eksamen lenge før de andre (på mindre tid), også avleverte beste eksamen! I ettertid ble han så gjort oppmerksom på av FIDE at de ønsket ham som dommer i Sjakk OL i Istanbul! Tom har selvsagt takket ja til dette og får dekket turen, opphold og sågar noen Sveitsiske francs i lommepenger.

Lille Sotra Sjakklubb med sine ca 30 medlemmer, får nok neppe noen gang en spiller som representerer landet sitt i OL, men det er med stolthet vi kan sende en dommer! Verdenskjente spillere som Anand, Kramnik, Aronian og ikke minst vår egen Magnus Carlsen får dermed æren av å puste i samme luft som vår egen Tom!

Tom er også avbildet i en annen artikkel på verdens største sjakknettsted chessbase!

Mer bakgrunnsinfo her fra arrangøren.

Vi gratulerer Tom med prestasjonen og ønsker ham med stolthet lykke til! {jcomments on}


Søk i sotrasjakk.no

Kommende turneringer

Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Alltid åpen. Alltid billig.

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt
lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Skandiabanken
har hatt de mest fornøyde bankkundene 16 år på rad!