Kommende fredag spilles NM i Cafèsjakk på Sardinen på Verftet. Den går over 6 runder med 10 minutters betenkningsid pr. spiller pr. parti. Sotra Sjakklubb pleier å stille med mange spillere på dette arrangementet, som passer vår sosiale profil på en god måte.

Foreløpig kan vi se at fire spillere er påmeldt fra vår klubb, men av erfaring vet vi det nok kommer flere. For arrangørene er det en fordel at man har forhåndspåmeldt seg, slik at man enklere kan beregne hvilken mengde sjakkutstyr man trenger.

Arrangøren legger som vanlig opp til en avslappet atmosfære, med noe spesielle tilpasninger. I denne turneringen kan man nemlig nyte alkohol under spillets gang, prate med motstanderen eller sågar en venn lengst vekke i lokalet mens man spiller. Man kan bli oppringt to ganger under et parti og først tape tredje gang. For de med stor tro på egen stemme, kan man sågar synge for full hals. Dette er med andre ord ikke en turnering for sarte sjeler - men derimot for ekte Sotrasjakkspillere.

Ryktene vil ha det til at en av Sotragutta et år spilte blindesjakk de 13 første trekkene fra toalettet, da han ikke rakk 6. runde siden en full blære måtte tømmes. Samtlige trekk var teori, og det hele ble visstnok rotet vekk etter at spilleren ankom brettet og fikk (tilsynelatende) visuell kontakt med egne brikker.

1. e4 - trallala! Sees på fredag!


Søk i sotrasjakk.no

Kommende turneringer

Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Alltid åpen. Alltid billig.

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt
lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Skandiabanken
har hatt de mest fornøyde bankkundene 16 år på rad!