Gårsdagens to runder gav god plusskår totalt for Sotragutta med 4,5 av 6 mulige poeng. Den som går foran med selvtilliten utenpå kroppen nå, er Gisle, som med tre strake seire virkelig har funnet flyten.

Solen skinner både ute og inne i Praha på alle måter. I går fikk vi forøvrig besøk ved bordet av en stormester under middagen. Han pratet og drakk som en stormester også.

Men for å ta det viktigste først, nemlig sjakken: Kay-Ove gikk ned i den første av gårsdagens to runder. Men i dagens andre parti tok han kaldt og rolig i mot alle motstanderens ofre og kunne smilende ta helpoenget. Morten observerte offerkanonaden mot Kay-Oves stilling og tenkte dette så farlig ut. Men Kay-Ove hadde stålkontroll, og spilte et ventetrekk halvveis i motstanderens angrep; cxd5, og dronningen til motstanderen var bundet på c2 og kunne ikke være med på ferden i angrepet lenger. Motstanderen gav seg en stund etterpå med tre offiserer mindre. Elegant parade av Kay-Ove som dermed fikk 1 av 2 mulige poeng.

Gisle BjugnGisle spilte morgenrunden mot den fargerike russeren omtalt i gårsdagens artikkel. Her fikk han gleden av å matte etter å ha beveget brikkene fra åpningen over i midtspillet på den mest rasjonelle måten av de to. I dagens andre parti spilte Gisle klart best. Han fikk bøndene på rette farger i forhold til løperen og sakte men sikkert forbedret stillingen. Motstanderenes løper så ut som en stor bonde bak egne bønder. Han trodde forøvrig han hadde vunnet da han tok en bonde, men Gisle hadde kontroll og ofret umiddelbart kvalitet, noe motstanderen tok a tempo, bare for å innse at Gisle sin ene bonde etterpå ikke kunne stoppes. 2 av 2 og prestasjon så langt på 1888! Gisle har nå kjøpt tjekkisk mobilt bredbånd til Morten og seg selv på kjøpesenteret og mener selv muligheten til å preppe litt, er en suksessfaktor.

Morten undervurderte stillingen i morgenrunden, og i ubegrunnet desperasjon spilte han på seg to single bønder og dårlig stilling. Dette gav senere forsert kvalitets- og bondetap. Han var nær ved å gi opp da motstanderen plutselig lot egen kvalitet stå i slag, med etterfølgende bondetap. Utrolig flaks gav Morten et gratis halvpoeng mot en spiller uten fiderating. I dagens andre runde, spilte Morten et posisjonelt godt parti i avslått Smith-Morragambit. Den ellers så aggressive spiller, lot sort bytte dronning mot posisjonelt initiativ og bedre mobilitet. Dette gav seg utslag i tårnsluttspill med kontroll i den eneste åpne linje og god teknisk brikkeføring. Morten har nå invitert til Smith-Morra i alle tre hvitpartier med 2/3 som resultat, og skandinavisk med 3. ...Dd6 i samtlige sortpartier.

Evy vant første runden greit. Hun kombinerte på nytt og viser seg som et taktisk talent! I andre runde gikk hun ned mot en lovende ungdom. 1 av 2 gir henne likevel 50 % totalt og god prestasjon så langt. Frode startet morgenen som den beste i reisefølget, men etter kun en remis i morgenrunden og knusende tap med hvit mot benkøgambit i neste runden, har han også 50 % totalt. Vi regner med han reiser seg i dag!

Det var en sliten gjeng som gikk til middagen i går kveld. Våre nye venner fra Moldovia, gledet med sitt gode humør og tilstedeværelse. Ved bordet fikk vi besøk av den brasilianske 23-åringen GM Aleksandr Pier. Han leder turneringen i gruppe A. Han var imidlertid litt preget av å kun ha fått remis mot et stort talent fra India. Han virket såpass preget at han trøstet seg i sin venn Kong Alkohol - på en måte som en sliten russer ville vært stolt av. Abhimanyu Puranik heter denne unge gutten som fikk ham litt ut av fatning og som vi i skrivende stund ikke vet alder på. Han er rangert som nummer 98, med litt over 2000 i rating. Men unggutten har så langt en prestasjon på 2603 etter 6 runder. Aner vi en ny Anand her og har vi fått gleden av å se ham spille?! Å se så mange voksne sjakkspillere stimle rundt et bord for å se et barn spille, har skribenten kun gjort en gang før - under NM i Fredrikstad i 2003. Resten av historien kjenner man.

I A-gruppen er det av de norske spillerne Odin Blikre Vea som gjør det skarpest, med sine 4 poeng og foreløpig 19 plass.

"Gategutten" Gisle, opprinnelig fra Loddefjord, fant to poser med marihuana liggende på gulvet i en av hotellets ganger i går. Siden det var rett før rundestart valgte han å legge det på en plass der hotellets personale ville finne det. Han fryktet lange politiavhør og ingen sjakk om han kontaktet politiet. Han tørket av alle sine fingeravtrykk på posen, rutinert nok. For ikke å karikere Gisle helt feil, vil vi påpeke at han faktisk er utdannet siviløkonom på NHH og bor i Bærum. Hvem hadde trodde det på 80-tallet!

Kay-Ove er bitt av kasinobasillen og dro med Stubberud og co til Praha i går kveld. Han kommer i mange fasetter, den gutten! Vi har forøvrig ikke fått noe referat.

Tabellen for vår gruppe finnes her.

{jcomments on}


Søk i sotrasjakk.no

Kommende turneringer

Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Alltid åpen. Alltid billig.

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt
lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Skandiabanken
har hatt de mest fornøyde bankkundene 16 år på rad!