Dagen etter dobbeltrunden stilte en småsliten gjeng seg til bordene for å spille sjakk. Det ble samlet sett en runde med kun 40 % uttelling. Småambisiøse som vi er blitt, er ikke det helt etter planen.

I gårsdagens artikkel omtalte vi en ung gutt med kjempeprestasjon, uten å kjenne hans alder. I dag kan vi opplyse at han kun er 10 år og remiserte nok en stormester!

Kay-Ove spilte et langt parti, som i starten og midtspillet var meget skarpt. Kay-Ove trodde han vant offiser, og undertegnede gjorde overfladisk samme vurdering. Men motstanderen fant motspill, som gjorde at det plutselig så skummelt ut for Kay-Ove. Kay-Ove samlet seg i bånn på mesterlig vis og klarte å finne det ene trekket i stillingen som skapte motspill. Etter avbytter var nok stillingen remis, men motstanderen forsøkte hardt på seier. I forsøket hans overså Kay-Ove et skinnoffer som ville gitt bonde, men mest sannsynlig ikke mer enn remis, som det ble til slutt uansett.

Gisle møtte forberedt og kom litt sent til rundestart. Etterhvert gikk Gisle for seier og skarpe varianter. Motstanderen forsvarte seg godt, men synes det var vanskelig mot denne nordmannnen som han trodde før partiet kun hadde 1250 i rating. Etter partiet kom han faktist tilbake til Gisle og sa; "I can not believe you only have 1250 in rating"! Gisle sa han ikke hadde rating og at det var kunstig satt opp. Når jakten på helpoenget var over og partiet avgjort viste det seg at Gisle sin tyske motpart var den beste, kledelig nok med navnet sitt "Jaeger". En spiller Ole Woldseth forøvrig slo i Praha Open 2007.

Morten fikk 1.b4 i trynet og sliten som han var etter lite søvn om nettene, følte han det ikke komfortabelt spille noe særlig sjakk i går. Han følte seg trykket bakpå i løpet av 13 trekk og tilbød remis mot den høyere rankede spiller. Motspiller var en tidligere ungdomslandslagsspiller for øvrig. Motstanderen tok overraskende i mot og en lettet (men helt klart pysete) Morten kunne bokføre et halvt poeng uten å ha jobbet for mye. Sort hadde forøvrig utlignet helt greit og hvits initiativ var kun et produkt av Mortens selvdestruktive tankegang. I hvert fall i følge den påfølgende dataanalysen med Herr Fritz.

Evy spilte mot en eldre tysker som før partiet løftet kameraet sitt og tok bilde av sin unge motspiller. Evy sørget for å trekke opp sin "topp" før bildet ble tatt, da det hele virket litt suspekt. Selve partiet tapte hun - på tid - to trekk før tidskontrollen. Hun regelrett glemte å kikke på klokken i tidsnøden. Stillingen var ikke særlig oppløftende, så tapet ble tatt med fatning. Frode kom tilbake etter i går og vant et bra parti. Motstander hadde i følge Frode spilt unøyaktig og han vant relativt enkelt og raskt.

Kvelden ble tilbragt på hotellet uten særlige krumspring. Vi avslo en invitasjon fra andre norske om bytur og det føles rett i dag, før den 8. runden starter.{jcomments on}


Søk i sotrasjakk.no

Kommende turneringer

Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Alltid åpen. Alltid billig.

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt
lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Skandiabanken
har hatt de mest fornøyde bankkundene 16 år på rad!