Det er travle dager i Praha på alle måter. Dagene fylles med ulik aktivitet og muligheten for oppdateringer av resultatene til leserne av Sotrasjakk.no har blitt litt redusert. Dagens reisebrev blir nok også kort og enkelt og dekker de siste to runder. Men det blir fyldigere dekning og flere bilder etter hvert.

 

Kay-Ove vant i 8. runde etter å ha gradvis nedspilt sin motstander. Han avsluttet med å gi kvalitet og ville stått igjen med tre bønder mot motstanderens konge. Lekent. I dag tapte han et jevnt og spennende parti. Han endte dermed på 4 poeng og en prestasjon på 1682, noe som vil gi han gode norske ratingpoeng med i bagasjen hjem.

Gisle var suveren i runde 4-6 med sine tre stolper. Så møtte han veggen - i alle fall resultatmessig med sine lange rokade (0-0-0). For i går møtte han en tsjekker som virkelig kunne midt- og sluttspill. I dag møtte han nok en talentfull unggutt som når kruttrøyken hadde lagt seg, hadde best stilling og kontroll. Gisle fikk dermed 1759 i prestasjon og er nok ikke helt fornøyd.

Morten remiserte på mirakuøst vis i går mot en tidligere russisk mesterspiller. Han kom kvalitet under og gikk for å lukke stillingen, samt beholde ulikefarget løper om det ble mye avbytter, noe han klarte. (Se diagram lenger nede). I siste runde i dag spilte Morten et godt parti og vant. Partiet kom faktisk i dagens bulletin. Morten endte på 31. plass med 5,5 poeng og er meget tilfreds.

Evy vant i går etter godt spill. Hun tapte dessverre i dag etter å ha utliknet med sort i åpningen. Likevel har hun gjort en relativt god turnering med sine 4 poeng. Hennes prestasjon er på 1838 - godt over både nasjonal og internasjonal rating!

Frode vant både i går og i dag og har gjort en meget god turnering. Han fikk dermed solide 1898 i prestasjon i sin internasjonale debutturnering. Dette vil gi ham et godt løft også på den norske ratingen. Han endte på 29 .plass av 117 og smiler godt her nede.

Abhimanyu Puranik som vi har omtalt spilte remis mot sin tredje GM og kom på 3. plass!

Tabellen for gruppe B finnes her.

Klarer du forresten å se hva Morten tryllet opp av hatten? Forsert remis! Kommenter i feltet under. (Motstander har akkurat forsøk å vinne en bonde med Txh5)

{jcomments on}


Søk i sotrasjakk.no

Kommende turneringer

Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Alltid åpen. Alltid billig.

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt
lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Skandiabanken
har hatt de mest fornøyde bankkundene 16 år på rad!