Landsturneringen 2012 i Sandefjord ble avsluttet lørdag. Våre tre spillere samlet totalt 14 poeng av 27 mulige totalt, en skår i overkant av 50 %, noe som samlet sett må sies å være mer enn respektabelt. Det er enda ikke kåret Norgesmester da IM Frode Olav Olsen Urkedal og IM Espen Lie må spille stikkamp etter at begge endte på sterke 7 poeng. Les mer om dette på Bergen Schakklubb sine nettsider.

Ronny Ellingsen og Gisle Bjugn deltok også NM i lynsjakk på fredag den 13, hvor Ronny var den som gjorde det best.

 

NM i sjakk

Ole Woldseth, som fikk en fryktelig start på turneringen med sine 3 tap, slo tilbake på slutten av turneringen og fikk da hele 4 av 6 mulige poeng. Siste runde mot det unge talentet Lars Oskar Hauge (2108) endte imidlertid med tap. Likevel har Ole gjort en god innsats og fikk til slutt en ratingprestasjon på 1995, altså litt over sin egen rating. Ole var i den sterke Mesterklassen forhåndsrangert som nummer 27 av 28 spillere, og endte på 21 plass med 4 poeng. Vi gratulerer vår mesterspiller med god innsats!

Stein Arild, som debuterte i Landsturneringens klasse Senior B, gjorde seg heller ikke bort. Han endte på 5 poeng og en meget respektabel 7. plass blant 24 erfarne sjakkspillere. Han hadde mulighet i siste runde til å spille om 4. plass, men en overseelse førte til rent offiserstap i den siste runden. Han kommenterte selv feilen under forrige nyhetssak og vi tillater oss å vise det her i artikkelen. Stein Arilds motstander og klassens nest høyest rangerte, Tore Teigen (1402)  har akkurat trekt sin dronning tilbake fra a4 til d1. Stein Arild gjør så det fatale trekket b5 for å true tårnet til motstander. Dessverre er jo da springer på c6 udekket og den forsvinner fra brettet og helpoenget ryker. Når mer spilletrening er unnagjort har vi tro på at Stein Arild luker vekk småfeilene og blir en hard motstander for flere av oss.

Svein Erik Kringstad møtte i siste runde klassens 4. høyest rangerte, Ola Torstein Endresen (1240). Han kan ikke ha latt seg skremme av dette, for han tok like så godt helpoenget med i kofferten til Bergen. Med denne seierene endte han på 18. plass av 35 deltagere med sine 5 poeng. Med en ratingprestasjon på 1169 kan han si seg godt fornøyd, over 100 poeng mer enn egen rating, og 9 plasseringer foran egen forhåndsrangering.

For lesere som selv vil beskue resultater fra NM kan der foretaes ved å trykke her.

NM i Lynsjakk

Sotra Sjakklubb hadde også to spillere representert i NM i Lynsjakk. Gisle Bjugn spilte i klasse to, men hadde en lang reise i bena og hodet og røk ut i kvalifiseringen til finalespill. Ronny Ellingsen kvalifiserte seg til finalen i klasse 1 etter 7/11 i innledningen. Der ble han nummer 4, etter å ha fått 2,5 poeng av 5 mulige. Vi gratulerer!

OL-dommeren

Klubbens formann, Tom Eriksen, var dommer under hele NM, både i hovedarrangementet og flere av sidearrangementene. Han fikk dermed verdifull erfaring til årets OL-dømming.

Vi takker Sotra sine spillere og dommer for innsatsen i år - og ønsker lykke til neste år for dem - og mange fler!


Søk i sotrasjakk.no

Kommende turneringer

Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Alltid åpen. Alltid billig.

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt
lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Skandiabanken
har hatt de mest fornøyde bankkundene 16 år på rad!